BAŞKANDAN MESAJ

Merhaba Değerli Üyelerimiz,

Sizlere bundan böyle internet üzerinden ulaşabileceğiz, Sizlerle birlikte, konularımıza ilgi duyan ve merak edenlerin başvurabileceği güzel bir site hazırladık.

Amacımız, sizlerle mesleki görüş alış-verişinde bulunmak, doğru, yasal bilgileri sizlere ulaştırmak ve işini yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın yetkili anahtarcı ve çilingir iletişim bilgilerine hızlıca ulaşmasını sağlamaktır.

Güncel muhteviyat ile karşınıza çıkacak ve sizlerin bilgilere kolayca ulaşmanızı sağlayacağız. Konularımız, mesleğimiz ile ilgili olacak ve onlar da gündem olan ya da gündeme gelebilecek faaliyetlerden derlenecektir. Bu şekilde, gündemde olan konular, düşünceler ve faaliyetler etrafında, meslektaş ve vatandaş birlikteliğini sağlıyor olacağız.

Yazılı ve görsel basında mesleğimizin yurt çapında bilinirliğini ve itibarını arttırmak için, gündem oluşturmayı ve ilgili konuları sizlere sunmayı, böylece kamuoyunda farkındalık oluşturmayı planlıyoruz,

İstanbul' da 1996 yılında kurulmuş olan meslek örgütümüz, o tarihten bugüne kadar, İstanbul' da yaşanan ve çözüme kavuşturduğumuz mesleki tecrübelerin, memleketimizin her köşesindeki meslektaşlarımıza faydalı olacağı düşüncesinden hareketle, onları sizlerle paylaşmayı görev bildik ve sonrasında da sizlerden çok olumlu bildirimler aldık, gördük, duyduk ve bunlarla mutlu olduk.

Çalışmalarımızla 4 Temmuz 2002' de meslek kapsamına aldırdığımız Anahtarcılık ve Çilingirlik mesleğine resmen kayıt olabilmek için - daha önceki aflar gibi - bu defa 2019 Haziran da yapılacak sınav öncesi, Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurmanız gerekmektedir.

Her meslekte olduğu gibi, belge ve bilgisi olmayan, korsan iş yapan anahtarcı ve çilingir ile mücadele bağlamında, çokça duyduğumuz mağduriyetlere sebep olunmaması için, mesleği geçim aracı olarak yapmak isteyenlerin, belge sahibi olmasını hedeflemekteyiz.

Bununla bizler mal ve can güvenliği ile ilgili olan, ayrıca vergi ve kayıt dışı ev ofis şekli ile çalışan korsan anahtarcı ve çilingir zararlarından vatandaşlarımızı korumayı planlıyoruz.

Meslektaşlarımız belge sahibi olduğunda, vatandaşlarımızın güvenini kazanacak ve gerektiğinde yine vatandaştan gelen taleplerin ustalarımızca yapılması sağlanacaktır ve yetkili olmayan ellerde bu mesleğin yapılması önlenecektir.